جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 13, 2024

حضرت آیت‌الله سبحانی با طرح این سئوال که چرا در میان معجزات نبی اکرم(ص) بر قرآن تاکید می‌شود؟، گفتند: همان طور که نبوت رسول اکرم (س) جاوید است، نیازمند معجزه جاوید بود تا در جامعه باقی بماند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، این مرجع تقلید، شامگاه پنج شنبه 7 دی ماه، در دیدار اعضای اتحادیه تشکل‌‌های قرآنی کشور با اشاره به جایگاه قرآن کریم، گفتند: از گذشته در تفاسیر مطرح بوده و از ائمه معصوم (ع) نیز در این باره سئوال شده است که چرا معجزه پیامبر اسلام(ص) قرآن است؛ در حالی که معجزه دیگر انبیای الهی مسائل آفرینش تکوینی است ؟

حضرت آیت الله سبحانی با بیان این که البته پیامبر اسلام(ص) معجزات دیگری نیز داشتند که از جمله آنها مباهله است؛ گفتند: امروز هم اگر کسی خواهان مباهله باشد، علمای شیعه آمادگی این کار را دارند.

پاسخی به یک سئوال

معظم له با طرح این سئوال که چرا در میان معجزات نبی اکرم(ص) بر قرآن تاکید می‌شود؟، با اشاره به روایتی از امام هادی (ع)، افزودند: معجزه باید متناسب با زمان مربوطه باشد؛ همان گونه که در زمان حضرت موسی مسئله سحر و جادو و در زمان حضرت عیسی، طبابت مسئله معروف جامعه بود، زمان نبی مکرم اسلام(ص) نیز دوره خطابه، فصاحت و بلاغت بود؛  از این رو معجزه ایشان در قالب کتاب ارایه شد.

ایشان در ادامه خاطرنشان کرد: همان طور که  نبوت رسول اکرم (س) جاوید است، نیازمند معجزه جاوید بود تا در جامعه باقی بماند؛ اگر نبی اکرم(ص) به شق‌القمر، شفای بیمار و ... تاکید می‌کردند، امروز دست ما خالی بود و در برابر شبهات گسترده چیزی برای گفتن  و دفاع از نبوت پیامبر(ص) نداشتیم.

تاکید بر لزوم تفکر در مفاهیم قرآن

این مرجع تقلید به وظایف مسلمانان در برابر این معجزه جاویده اشاره کرده و بیان داشتند: مسلمانان وظیفه دارند در مرحله اول این کتاب الهی را بخوانند و سپس در مفاهیم و آموزه‌های غنی آن تفکر کنند.

حضرت آیت الله سبحانی با بیان این که کتابت قرآن باید بر اساس خط امروزی باشد، گفت: در گذشته قرآن با خطوط زمان خود نوشته می‌شد، ولی برای این که این کتاب الهی توسط همه مردم خوانده شود، باید بر اساس کتابت و خط  امروزی نوشته شود.

ایشان با تاکید بر این که در این عرصه نباید هر کس وارد شود و خط جدیدی ارایه کند، افزودند: علمای مسلمان در سراسر جهان باید اجماع کرده و خطی امروزی را با قابلیت فهم همگانی ارایه نمایند؛ البته خطوط گذشته ارزش خود را دارند و این مسئله به معنای رد کردن آنها نیست.

معظم له ادامه دادند: علاوه بر این که قرآن باید با صوت و لحن زیبا خوانده شود،  می بایست به مفاهیم آن نیز توجه شود، در این زمینه مراجعه به کتاب‌های تفسیری از جمله تفسیر المیزان،  تفسیرنمونه و دیگر تفاسیر نقش زیادی می‌تواند ایفا کند.

نقش آموزش و پرورش در ترویج معارف قرآنی

این مرجع تقلید با تاکید بر این که باید همه با قرآن انس بگیرند، گفتند: مهمترین دستگاهی که در این عرصه می‌تواند نقش آفرین باشد، آموزش و پرورش است؛ چرا که بهترین دوران برای یادگیری سنین کودکی و نوجوانی است؛ آموزش و پرورش باید با برنامه‌ریزی درست، قرآن کریم را در 6 سال تحصیلات ابتدایی به دانش‌آموزان عرضه کند.

حضرت آیت الله سبحانی در پایان به نقش قرآن در مصون نگه‌داشتن انسان از گناه و معصیت اشاره کرده و افزودند: البته قرآن عصمت آفرین نیست، ولی جوانی که با قرآن مانوس باشد، کمتر به گناه آلوده می‌شود.

یادآور می شود، در پایان این دیدار حضرت آیت الله سبحانی به سئوالات برخی از اعضای اتحادیه تشکل های قرآنی پاسخ دادند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha